Miért Budapest?

A budapesti Hősök tere

Közkedvelt úticél

Budapest közkedvelt úticél a külföldi utazók körében és kiválóan alkalmas akár nagyobb nemzetközi rendezvények lebonyolítására is. Az idelátogató külföldiek számára a legfőbb vonzerőt a város történelmi és építészeti öröksége, a gasztronómia és az éjszakai élet, a termálfürdők, a kultúra és a természet közelsége jelentik.

Konferenciahelyszín Budapesten

Rendezvényhelyszínek

Budapest a nemzetközi konferenciák kedvelt helyszíne, amit a kiváló rendezvényhelyszínek és konferenciahotelek, a színvonalas vendéglátás és a versenyképes árak tesznek lehetővé. A város különleges lehetőségekkel is büszkélkedhet, rendezvényhajók vagy akár múzeumok is nemzetközi események helyszínei lehetnek.

Budapesti rendezvény helyszínek

Kultúra és történelem

Budapest hosszú és változatos történelme, építészeti öröksége, mozgalmas művészeti és kulturális élete mind-mind vonzerőt jelent az idelátogató külföldiek számára. Se éjjel, se nappal nem kell unatkoznia senkinek: múzeumok, művészeti galériák, színházak, koncerttermek és szórakozóhelyek sokasága várja a vendégeket.


Vendégszeretet

A vendéglátásnak évszázados hagyományai vannak Budapesten és a város színvonalas idegenforgalmi szolgáltatások széles választékát kínálja.

Látnivalók

Egész évben változatos programok, fesztiválok, különféle látnivalók és rendkívül mozgalmas éjszakai élet várja a Budapestre látogató vendégeket.

Gyógyfürdők

Budapest a termálfürdők városa. A gyógyfürdők a külföldi vendégek körében is népszerűek és a város egyik fő vonzerejét jelentik.

Gasztronómia

A jellegzetes magyar konyha, a hagyományos kávéházak, a modern gasztronómia és a kiváló magyar borok is várják az idelátogatókat.

Természet

Bárki elmerülhet a természetben anélkül, hogy kitenné a lábát a városból, ehhez elég kilátogatni a budai hegyekbe vagy a Margitszigetre.

Költséghatékonyság

A budapesti rendezvények ár-érték aránya nagyon kedvező. Minőségi szolgáltatásokat találhatunk, de az árszínvonal kedvezőbb, mint a legtöbb más európai nagyvárosban.